Tämä sivusto on lähetetty html-muodossa. Mikäli sähköpostiselaimesi ei näytä kirjettä oikein, voit lukea sen tästä


Hyvä SLY:n jäsen,

Kesäsesonki lähestyy harppauksin. Alkanut vuosi tulee olemaan matkailualalle haasteellinen. Juuri ilmestyneiden Tilastokeskuksen majoitustilastojen *) mukaan leirintäalueyöpymiset ovat vähentyneet tammikuussa -20,3 %. Pelkästään venäläisten yöpymisissä tapahtui -44 % lasku viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Aivan viime päivinä on kuulunut myös parempiakin uutisia - venäläisten ostosmatkailu osoittaa piristystä vahventuneen ruplan johdosta.

Aikaisempina vuosina olemme järjestäneet näihin aikoihin SLY:n kevätkokouksen. Olemme kuitenkin uudistaneet sääntöjämme siten, että tästä vuodesta alkaen vuosikokouksia järjestetään vain yksi ja se tapahtuu syksyllä. Seuraavassa ajankohtaisia uutisia leirintäaluetoiminnassa.

Suomen Nestlé ja SLY jäätelöyhteistyöhön

Suomen Nestlé Oy ja SLY ovat sopineet sopimuksen jäätelöyhteistyöstä vuosille 2015 ja 2016. Nyt keväällä yhteistyökumppanimme Suomen Nestlé (Valio) edustajat on teihin yhteydessä. Edustaja tarkistaa teidän pisteeseenne parhaiten sopivan valikoiman, huolehtii teidän tarkoituksiinne sopivan jäätelöaltaan tilauksen ja esittelee tuotevalikoiman. Altaan yhteyteen toimitettavat materiaalit saatte oman alueenne edustajalta käynnin yhteydessä. Suomen Nesléen edustajien yhteystiedot, suositusvalikoiman ja Pingviini -kalustekuvaston löydätte tämän tiedotteen lopusta.

Leirintäalueluokitusvaatimukset päivitetty

1.1.1996 käyttöön otetun 5-portaisen leirintäalueluokituksen vaatimukset on päivitetty. Päivitetyt luokitusvaatimukset pohjautuvat hyvin pitkälti jo tuttuun käytössä olleeseen järjestelmään ja korjaukset/muutokset painottuvat lähinnä luokituksen ajanmukaistamiseen. Pohjana luokitukselle on edelleen yhteispohjoismainen järjestelmä, mutta kuitenkin kansalliset erityispiirteemme huomioiden. Päivitys on tehty tiiviissä yhteistyössä SF-Caravan ry:n kanssa. Siihen on haettu ideoita ja kommentteja myös lausuntokierroksella.

Päivitetyissä vaatimuksissa huomioidaan mm. entistä paremmin matkailuautoilijoiden kasvanut joukko, kiinnitetään enemmän huomiota henkilökunnan kielitaitoon, huomioidaan leirintäalueiden ja lomakylien kotisivujen toteuttaminen, uusien varauskanavien käyttö, työehtosopimusten soveltaminen (tavoitteellisena), asiakaspalautteen järjestäminen, turvallisuusasioiden tarkentaminen, tienvarsiopastuksen kunto jne.

Päivitetyt luokitusvaatimukset otetaan käyttöön porrastetusti. Kaikki olemassa olevat, aikaisempaan luokitukseen liittyvät päätökset ovat voimassa päätöksessä mainitun ajan. Tämän jälkeen tapahtuvat uusintakatselmukset tehdään jo päivitetyillä vaatimuksilla. Nyt tulevana kesänä uusintakatselmusvuorossa olevat alueet voivat halutessaan ottaa katselmuksen päivitetyillä vaatimuksilla, mutta jos ne tuntuvat tulevan liian nopeasti, heille myönnetään 1 vuoden jatkoaika nykyiseen luokitukseen. Suosittelemme kuitenkin uusien vaatimusten käyttöönottoa, sillä katselmus tehdään tällöin ilmaiseksi. Toimitamme lähiaikoina kaikille SLY:n jäsenille päivitetyt luokitusvaatimukset. Lisätietoja luokituksesta antaa SLY:n toimisto, p. 09 47 740 740 tai sähköposti info@camping.fi

Camping in Finland 2015 -esitteiden toimitus

Camping in Finland 2015 -esitteiden jakelu alkoi jo tammikuussa. Esitettä painettiin 90 000 suomi-ruotsi -versiota, 20 000 englanti-saksa -versiota ja 20 000 venäjä -versiota. Sitä on jaettu jo mm. messuilla eri puolilla Eurooppaa (mm. Suomi, Saksa ja Hollanti) ja parhaillaan se on jaossa Kalastusmessuilla Pietarissa. Esitteitä on toimitettu matkailutoimistoihin ja myös eri tilauksesta avoinna oleville jäsenalueillemme.

Tilaa esitteitä leirintäalueellenne / lomakyläänne tästä sähköpostilinkistä. Esitteet on pakattu 50 kpl. nippuihin. HUOM. teemme esitteiden joukkopostituksen jäsenalueillemme kesän kynnyksellä.

Suomen Leirintäalueyhdistyksen ja Kespro Oy:n yhteistyö jatkuu

SLY ja Kespro Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen vuosille 2015 ja 2016. Yhteistyösopimuksen avulla SLY:n jäsenet hyötyvät Kespron edullisimmista tukkuhinnoista. Viimeistään loppukevään kuluessa tulevat Kespron edustajat ottamaan teihin yhteyttä.

Leirintämatkailun rahankäyttötutkimus kesällä 2015

Suomen Leirintäalueyhdistys ja SF-Caravan ry toteuttavat yhteistyössä tulevana kesänä Leirintämatkailun rahankäyttötutkimuksen. Tutkimus on jatkoa kesällä 2013 tehtyyn tutkimukseen. Tutkimuksen tilaajina toimivat SLY ja SFC ja sen toteuttamisesta vastaa Haaga-Helia. Tutkimuksen tarkoituksena on saada selville ajantasaista tietoa leirintäaluetoiminnassa liikkuvista rahavirroista ja asiakkaiden kulutustottumuksista. Tutkimuksen on tarkoitus olla valmis syyskuussa ja sen tulokset luovutetaan tuolloin kaikkien SLY:n jäsenten käyttöön. Tuloksia voi jokainen sitten käyttää hyväkseen parhaaksi katsomallaan tavalla. SLY on yhteydessä tutkimukseen kysyttäviin leirintäalueisiin kevään aikana.

SLY järjestää kiertomatkan Varsinais-Suomeen 2. - 3.6.

Järjestämme 2. - 3.6 kiertomatkan Varsinais-Suomessa. Tämän yhden yön ja kahden päivän reissun tarkoituksena on vierailla Varsinais-Suomen leirintä- ja karavaanialueilla ja tutustua niiden toimintaan. Ohjelmaan kuuluu myös koulutusaiheita ja yhteinen illallinen. Matka alkaa Turusta ja päättyy myös sinne. Majoituspaikkana on Ruissalon leirintäalue. Lähetämme tarkemman ohjelman hintatietoineen lähiaikoina - varaa aika jo nyt kalenteristasi!

Keväisin terveisin,


Antti Saukkonen
toiminnanjohtaja
Suomen Leirintäalueyhdistys

*) uusimmat majoitustilastot löydät camping.fi -intanetistä, kohdasta "Tärkeitä tiedostoja".

Nestlé Horeca myyntiedustajat.pdf

Suosituskorivalikoima 1_2015.pdf

Pingviini Kalustekuvasto 2015.pdf

 
 

Jos haluat lähettää palautetta tai sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:info@camping.fi

Jos haluat poistaa itsesi postituslistalta, klikkaa tästä.

Tiedotteen osoitelähde: Suomen Leirintäalueyhdistys Ry:n asiakasrekisteri