Tämä sivusto on lähetetty html-muodossa. Mikäli sähköpostiselaimesi ei näytä kirjettä oikein, voit lukea sen tästä


Pelastussuunnitelmat leirintäalueille

Suomen Leirintäalueyhdistys ja Plan Brothers Oy ovat tehneet puitesopimuksen pelastussuunnitelmien toimittamisesta ja ylläpitämisestä SLY:n leirintäalueilla. Puitesopimuksen tarkoituksena on tarjoa jäsenille edullinen ja helppo tapa pelastussuunnitelmien laadintaan, olemassa olevien suunnitelmien siirtämiseen verkkoon ja niiden siellä ylläpitämiseen.

Plan Brothers tarjoaa SLY:n jäsenille seuraavia Pelsu Pelastussuunnitelmapalveluja:

  • Avaimet käteen -palvelu eli kohdekierros leirintäalueella alueen edustajan kanssa ja ensimmäisen vuoden verkkopalvelua.

  • Verkkoon siirto -palvelu eli olemassa olevien suunnitelmien verkkoon siirto sekä ensimmäisen vuoden verkkopalvelua.

  • Suunnitelmien ylläpito ensimmäisen vuoden jälkeen eli verkkopalvelun kaikki ominaisuudet joita ovat mm. suunnitelmien automaattiset laki- ja asetuspäivitykset, suunnitelmien muokkaus, suunnitelmien jako (esim. viranomaisille), dokumenttien tulostaminen, rajaton määrä käyttäjäoikeuksia.

Sopimus pitää sisällään myös seuraavia palveluja: Tulsu Tulityöt -palvelu, Väestönsuojelutarkastus -palvelu, Opastinkartoitus-palvelu, turvallisuuskoulutukset ja turvallisuuskonsultointi (vaikka uimarantojen turvallisuussuunnitelma).

Tutustu Plan Brothersin tarkempaan hinnastoon tästä: PB 2014 - Sopimushinnasto SLYn jäsenille.pdf

Ota yhteyttä Plan Brothersin myynnin yhteyshenkilöön Juhana Mäkilään, puh. 020 131 0620 tai sähköpostitse juhana.makila@pelastussuunnitelma.fi


Leirintäalueiden turvavälit eivät muutu

Tänä ja viime kesänä on puhuttu paljon leirintäalueiden ja lomakylien leirintäpaikkojen turvaväleistä. Julkisuudessa on esitetty näkemyksiä, että turvavälit muuttuisivat siten, että matkailuajoneuvoyhdistelmän vetoautoonkin tulisi olla 4 metrin turvaväli. Tähän perustuvaa viranomaismääräystä ei kuitenkaan ole olemassa.

Harhaanjohtavan tiedon lähde on SF-Caravan ry:n ja SPEK (Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö) keväällä julkaisema Leirintäalueen turvallisuusopas. Kysymyksessä on ohjeenluontoinen opas, jonka ohjeet eivät perustu sitoviin viranomaismääräyksiin paitsi muuten kun niiden perusta on sellaisista johdettavissa (lait, asetukset, viranomaismääräykset). Turvavälejä koskevassa kohdassa ei puhuta mitään siitä, että ne perustuisivat lainsäädäntöön tai muihin viranomaismääräyksiin. Mitään asian tiimoilta mainittuja siirtymäkausia ei ole olemassa eikä kumpikaan oppaan julkaisijoista ole viranomainen.

Siitä pitää lähteä, että turvavälien osalta kysymys on vain suosituksesta siihen saakka, kunnes niistä on olemassa sitovaa viranomaismääräystä. Suosituksia olisi hyvä noudattaa mutta jos ne eivät ole viranomaismääräyksiä, niiden rikkomisesta ei voi antaa sanktiota.

Kesäisin terveisin

Antti Saukkonen
toiminnanjohtaja

 
 

Jos haluat lähettää palautetta tai sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:info@camping.fi

Jos haluat poistaa itsesi postituslistalta, klikkaa tästä.

Tiedotteen osoitelähde: Suomen Leirintäalueyhdistys Ry:n asiakasrekisteri