Tämä sivusto on lähetetty html-muodossa. Mikäli sähköpostiselaimesi ei näytä kirjettä oikein, voit lukea sen tästä


PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Vuosikokous valitsi allekirjoittaneen yhdistyksen puheenjohtajaksi 26.11.2014. Otan nöyränä ja kiitollisena vastuullisen tehtävän vastaan, sillä Suomen Leirintäalueyhdistyksen tehtävät ovat ehkä merkittävimmässä roolissa maassamme kuin koskaan aikaisemmin, mikäli haluamme kannattavan sekä hyvätasoisen leirintäliiketoiminnan harjoittamisen olevan mahdollista myös tulevaisuudessa ja toimialamme kehittyvän.

Leirintämatkailutoiminnassa eletään keskellä suuria muutoksia. Toimivat leirintäalueet vähenevät joka vuosi. Julkisomisteiset alueet ovat vähitellen katoamassa maastamme ja liiketoiminta keskittyy yksityiselle sektorille. Myös kuluttajajärjestön jäsenalueet ovat hiljalleen muuttumassa yksi toisensa jälkeen oikeiksi yhtiöiksi ja alkaneet harjoittamaan liiketoimintaa samoin ehdoin kuin ns. yleiset alueet.

Tosi asia on myös se, että asiakkaidemme palvelutasovaatimukset ovat koventuneet samalla kuin suuri osa 80-luvulla rakennetuista alueistamme vanhenee ja korjausvelka kasvaa. Leirintäalueisiin ei investoida siinä määrin kuin pitäisi ja investoinnit painottuvat enemmän sisämajoitukseen kuin camping-toimintaan. Myös rahoituksen saamisessa on haasteita. Lisäksi useat alueemme ovat joutuneet perustelemaan olemassaoloaan niin kaavoittajalle kuin kuntapäättäjillekin. Asuntotuotanto voittaa merkittäviäkin välillisiä ja välittömiä matkailutuloja kuntaan tuovan leirintäalueen, vaikka rakentamatonta maata olisi tarjolla muuallakin.

Haasteista huolimatta leirintämatkailulla Suomessa menee suhteellisen hyvin – liikevaihdot ja yöpymisvuorokausimäärät ovat kasvaneet ja vallitseva taloustilannekaan ei ole vienyt niitä laskuun samassa suhteessa kuin muussa matkailutoiminnassa. Suomen Leirintäalueyhdistys toteutti kesällä 2013 tutkimuksen leirintämatkailun tulo- ja työllisyysvaikutuksista. Päivitämme tutkimuksen ensi vuonna ja saamme näin jäsenalueidemme käyttöön tuoretta tietoa toimialasta ja siinä liikkuvasta rahavirrasta.

Leirintämatkailulle on tulevaisuudessakin oma kysyntänsä, haasteena onkin toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset ja alueiden kehittyminen – tarjonnan laadun tulee vastata kysyntää. Käynnissä oleva leirintäalueluokituksen päivittäminen on osaltaan vaikuttamassa siihen mitä ja minkä tasoisia palveluita luokitelluilla leirintäalueilta tulee tulevaisuudessa olla. Pitkällä tähtäimellä tämä tulee nostamaan alueidemme keskimääräistä palvelutasoa selkeästi ylöspäin.


Edellä mainitut asiat ovat esimerkkejä siitä, minkälaisten asioiden eteen yhdistyksessämme tehdään töitä. Pyrimme nostamaan toimialan arvostusta, teemme merkittävää edunvalvontaa jäsenalueiden eteen ja tuotamme luotettavaa tutkimustietoa millä voidaan perustella niin jonkun alueen, kuin koko leirintämatkailualan investointeja, vaikuttavuutta ja merkitystä niin aluetaloudellisesti kuin koko maan mittakaavassa. Tämän lisäksi Camping-lehti ja portaali toimivat tällä hetkellä erinomaisen tehokkaina markkinointikanavina, joita kehitetään vain yksi päämäärä mielessä – jäsenalueiden asiakasmäärien kasvattaminen.

Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

Sami Simonen
SLY:n puheenjohtaja 2015
Toimitusjohtaja
Matkailukeskus Rauhalahti Oy
044 – 718 1111
sami.simonen@visitrauhalahti.fi


 
 

Jos haluat lähettää palautetta tai sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:info@camping.fi

Jos haluat poistaa itsesi postituslistalta, klikkaa tästä.

Tiedotteen osoitelähde: Suomen Leirintäalueyhdistys Ry:n asiakasrekisteri