Suomen leirintäalueiden laatu parantunut

Suomen leirintäalueiden laatu parantunut

Suomalaisten leirintäalueiden taso ja palvelut ovat parantuneet taantumasta huolimatta. Tämä käy ilmi leirintäalueille myönnettävistä laatuluokituksista.

Luokituksista päättävä Leirintäalueiden luokitusryhmä on myöntänyt korkeimman viiden tähden luokituksen neljäntenä leirintäalueena Suomessa Raumalla sijaitsevalle Poroholman Lomakeskukselle. Viiden tähden luokitus tulee voimaan kevään aikana. Perinteikkäälle Poroholman leirintäalueelle on vuoden aikana toteutettu mittavat investoinnit. Leirintäaluetta on kunnostettu paikkakunnan merelliset perinteet huomioiden ja alueen vanha ja arvokas rakennuskanta huomioiden. – Alueelle on rakennettu uusi huoltorakennus, jossa on huomioitu myös liikuntaesteiset. Vanhan pitsihuvilan saneerasimme korkeatasoiseksi ravintolaksi. Leirintäaluepalvelujen lisäksi myös veneilijöiden palveluja on parannettu, toteaa Poroholman yrittäjä Riku Räsänen.

Tasoaan ovat kohottaneet myös Rastilan leirintäalue Helsingissä, Kokkola Camping Kokkolassa ja Toivolansaaren leirintäalue Ikaalisissa, joille kaikille myönnettiin toiseksi korkein neljän tähden luokitus. Yhdenkään leirintäalueen tähtiluokitusta ei pudotettu.

Suomessa on ollut vuodesta 1996 käytössä yhteispohjoismainen leirintäalueiden laatuluokitusjärjestelmä, jossa alueet luokitellaan viiteen eri tasoluokkaan. Yhden tähden leirintäalue tarjoaa matkailijan peruspalvelut, kun taas viiden tähden leirintäalue laajimman mahdollisen palveluvarustuksen. Luokitukset ovat voimassa kolme vuotta kerrallaan. Lisätietoja www.camping.fi/Info/Leirintäalueluokitustietoa.

Lisätietoja antaa luokitusryhmän sihteeri Antti Saukkonen, puh. 0440 595 931.