Usein kysyttyä - FAQ

 • Mikä on Camping Key Europe -kortti ja mitä sillä saa?
  - Camping Key Europe on uusi, Euroopan leirintäalueilla ja lomakylissä käytössä oleva vastaanottokortti, jolla saa leirintäaluekohtaisia alennuksia. Kortilla saa leirintämaksuluoton, joten leirintämaksut voi maksaa vasta alueelta pois lähtiessä. Lisäksi korttiin sisältyy tapaturma- ja vastuuvakuutus Suomessa ja Euroopassa. Kortilla saa myös alennuksia mm. laivamatkoista, tiemaksuista jne.

  Campning Key Europe -kortti 2018

  Kuva varsinaisesta Camping Key Europe -kortista.

 • Milloin Camping-kortin tapaturmavakuutus on voimassa?
  - Vakuutus on voimassa silloin, kun asiakkaalla on voimassaoleva Camping Key Europe -kortti, hän on kirjoittautuneena leirintäalueen asiakkaaksi ja tapaturma sattuu leirintäalueella. Vakuutus kattaa myös hotellilomat Euroopassa, Turkissa ja Marokossa! Täydelliset vakuutusehdot löytyvät tästä: Tapaturmavakuutus

 • Mistä saan Camping Key Europe-kortin?
  - Kortin saa ostettua leirintäalueen / lomakylän vastaanotosta. Tuolloin saa mukaansa väliaikaisen kortin saman tien ja kortin edut ovat niin ikään käytössä heti. Kortin voi ostaa myös Suomen Leirintäalueyhdistyksen verkkokaupasta, jolloin lähetämme ostajalle varsinaisen CKE-kortin, johon voimassaolovuosi on painettu.
 • Mikä on väliaikainen Camping Key Europe -kortti?
  - Koska varsinaisen kovamuovikortin toimitusaika on noin 2 viikkoa, on tätä odotusaikaa varten suunniteltu väliaikainen kortti, jolla etuja pääsee käyttämään heti. Väliaikainen kortti on voimassa siihen liitetyn voimassaolomerkin osoittaman vuoden loppuun saakka ja sillä saa samat edut leirintäalueilta kuin varsinaisellakin kortilla.

Kuva väliaikaisesta Camping Key Europe -kortista. Vuoden 2018 voimassaololotarra on keltainen.

 • Kuinka toimin, kun saan postissa varsinaisen Camping Key Europe -korttini?
  - Kun leirintäalueelta / lomakylästä tai verkkokaupasta ostettu Camping Key Europe -kortti saapuu kotiosoitteeseen se on heti voimassa, kun sen allekirjoittaa. Kortin etupuolella on painettuna vuosiluku 2018, joka kertoo sen voimassaoloajan.
 • Miten saan käyttöönin My Camping Key -appsin?
  - Kun saat tietoosi uuden CKE-korttisi numeron (16-numeroa), käy lataamassa joko Google Play - tai App Store -kaupasta My Camping Key -appsi. Appsia ladattaessa se kysyy kortin numeron ja sähköpostiosoitteen. Mikäli korttisi on voimassa, saat sähköpostiisi paluuviestinä nelinumeroisen koodin, jolla varmistetaan että appsi menee oikealle käyttäjälle. My Camping Key -appsin saa käyttöönsä jos on voimassaoleva CKE-kortti.
 • My Camping Key -appsi ei tunnista korttini numeroa
  - Tämä johtuu siitä, että korttinumerosi ei ole vielä aktivoitunut CKE-keskustietokantaan. Korttinumeroiden aktivoinnissa on pieni viive.
 • Miksi en ole saanut varsinaista Camping Key Europe -korttiani, vaikka tilauksestani on kulunut jo kauemmin kuin 2 viikkoa?
  - Kesällä sesongin ollessa vilkkaimmillaan korttihakemuksia tulee viikoittain runsaasti ja tietojen käsittelemisessä menee tällöin huomattavasti kauemmin kuin hiljaisempana aikana. Varsinaista korttia odotellessa voi käyttää väliaikaista korttia.

 • Pitääkö minun tilata Camping Key Europe -kortti joka vuosi uudestaan?
  Ei pidä, sillä samaa Camping-korttia voi käyttää vuodesta toiseen niin kauan kuin korttiin painetut nimi- ja osoitetiedot pysyvät ennallaan. Riittää kun korttiin hankkii aina vuosittain kuluvan vuoden voimassaolomerkin.

 • Kuinka paljon Camping Key Europe -kortti maksaa?
  - 16 euroa. Hinta on sama kaikkialle Euroopassa.

 • Missä maissa voin käyttää Camping Key Europe -korttiani?
  - Camping Key Europe -kortti hyväksytään jo 20 Euroopan maassa noin 3000 leirintäalueella: Belgia, Espanja, Hollanti, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Kreikka, Kroatia, Latvia, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska ja Unkari. Korttiin sisältyvä vakuutus on lisäksi voimassa Turkissa ja Marokossa.

Katso tästä - esittelyvideo CKE-kortista. • Mikä on Camping in Finland -esite?
  - Camping in Finland -esitteessä esitellään Suomen Leirintäalueyhdistyksen jäsenalueet, joita on n. 140 ympäri Suomen. Esitteessä on myös hyödyllistä tietoa leirintämatkailusta yleensä, ja lisäksi Suomen kartta, johon kaikki SLY:n jäsenalueet on merkitty. Ota esite mukaan leirintämatkalle niin voit kartan avulla suunnitella helposti reittiäsi matkan aikana.

 • Mistä saan Camping in Finland -esitteen?
  - Esite on jaossa Suomen Leirintäalueyhdistyksen jäsenalueilla, sekä useiden kaupunkien matkailu- ja matkatoimistoissa. Maksuton Camping & Caravan in Finland -esite (40 sivua) löytyy myös tästä linkistä: Camping-lehti

 • Leirintäalueille majoittuessa pitää täyttää ns. matkustajailmoitus. Saako sen jostain ennen matkalle lähtöä?
  - Kyllä saa. Sähköinen matkustajailmoitus ja sen täyttöohjeet löytyvät tämän sivuston etusivulta, linkistä Info.

 • Miten Suomen Leirintäalueyhdistyksen toimisto on avoinna?
  - toimisto on avoinna klo 9 - 16 välisenä aikana. Muuna aikana voit jättää vastaajaan viestin tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@camping.fi